Gipsmask!

Jag har gjort en gipsmask. Jag ska  dela av den, ena delen ska föreställa en vanlig tjej och andra delen ska vara en superhjälte. Så en vanlig tjej, jag som exempel och Wonder Woman. 

Jag tolkar arbetet med min gipsmask så att jag tycker att alla har olika sidor, som jag till exempel, jag är alltid Emma, men jag är mycket annorlunda runt min kompisar, än vad jag är hemma. Och i stallet så är jag också annorlundare än vad jag är i skolan. 
Ibland så kanske jag vill vara mogen och kunna säga till personer som mobbar eller något annat, men jag vågar liksom inte alltid. Samma sak i olika situationer, Jag beter mig olika i olika situationer för att jag till exempel är med olika personer. 

Jag tolkar arbetet med att vara människa så att alla är olika men samtidigt väldigt lika, det beror på hur man ser det, på insidan så är alla människor likadana, det är ingen som har två magsäckar till exempel. Men till utsidan, där skiljer vi oss så otroligt mycket! Man kan till exempel ha olika hudfärg, olika färg på ögonen och olika tänder men ingen är mindre värd en annan vad man än har för tänder eller hudfärg eller ögonfärg!
Att vara superhjälte då? Jo de är också människor, och alla vi är någons superhjälte vi kanske inte är världens superhjälte som kommer i från en annan planet med superkrafter, men vi kommer någon gång bli en superhjälte, vi kanske bara blir våra barn och det kan man nöja sig med, för är man en superhjälte för sina barn så är man världens lyckligaste människa om man lyckas med det!

Min gipsmask blir hälften vanlig tjej och hälften superhjälte. Jag kopplar det till mig att jag är tjejen. Den andra sidan representerar "hjälten inom mig".

Filmen divergent handlar om flera olika grupper, så kallade falanger. Man får följa en tjej genom valet till vilken falang som hon vill tillhöra. Sen så får man följa med henne i hennes falang som hon valt och se hur hon har det där. 

I filmen så visar det hur det är att vara människa tycker jag genom att de har olika falanger, vi i skolan har till exempel olika "gäng". De visar också att de coola/de tappra är de som bestämmer, det som dom gör, gör också alla andra. 

Hjältefilmen vi såg handlar om hur hjälten en hjälte, i vilken film som helst "färdas" genom olika stadier. De tog till exempel Katniss Everdeen ifrån the hungergames som ett exempel. Det börjar i den ordinarie världen, sen så får man se hur hon med hjälp av en äldre, en visare och en som ofta redan varit med om det, och sen så börjar det. Hon kommer ifrån den ordinarie världen och in i "hjälte aktiga"  världen. Där får man se hur hon löser problemen som uppstår osv. Till sist så är hon tillbaka i den ordinarie världen. Det är det som filmen vi såg handlar om.
Länk till filmen: https://m.youtube.com/watch?v=Hhk4N9A0oCA

En hjälteresa som jag har genomfört? När jag första gången trillade av en häst, jag var rädd och vågade inte hoppa upp igen. Men då så hjälpte min ridlärare mig genom att säga, "för att bli en bra ryttare så måste man ramla av minst hundra gången" (jag vill inte ramla av så jag håller mig fast så mycket som det går) men till slut så vågade jag hoppa upp igen, och idag så har jag utvecklats så sjukt mycket inom ridsporten, allt ifrån den första gången so. Jag ramlade av och jag har bara ramlat av några gånger efter det!

XO


Såhär ser då min gipsmask ut. Jag är inte riktigt klar, jag ska sätta på ögonfransar och förhoppningsvis hår också. Bilder på det kommer! 👍🏼